نشان داده شده است که دانه های آفتابگردان و روغن آفتابگردان خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند و همچنین اثرات مفید بالقوه ای بر چاقی، سلامت استخوان ها و فشار خون دارند. با این حال محتوای پروتئین و چربی بالای آنها به این معنی است که می توانند ماندگاری کوتاهی داشته باشند. مطالعه ای در مجله علوم غذایی منتشر شده توسط موسسه فناوریهای غذایی (IFT) نشان داد که افزودن اسانس پونه کوهی به دانههای آفتابگردان ویژگیهای حسی مثبت و کیفیت تازگی آنها را حفظ میکند.
دانه های آفتابگردان بوداده با افزودن روغن پونه کوهی نیز مورد استقبال مثبت مصرف کنندگان قرار گرفت. نویسندگان نتیجه می گیرند که افزودن این اسانس ها باید توسط صنایع غذایی به عنوان منبع طبیعی افزودنی های آنتی اکسیدانی برای حفظ ماندگاری دانه های آفتابگردان در نظر گرفته شود.
جایگزینی کنجاله سویا در رژیم غذایی خوک
Quiroga، PR، Grosso، NR و Nepote، V. (2013)، اثر آنتی اکسیدانی اسانس پلئو و پونه کوهی بر دانه های آفتابگردان بوداده. مجله علوم غذایی، 78: S1904–S1912. DOI: 10.1111/1750-3841.12306
ارائه شده توسط موسسه فناوران صنایع غذایی
افزودن افزودنی های طبیعی به جای افزودنی های مصنوعی، روند کنونی صنایع غذایی را با هدف افزایش تقاضای مصرف کنندگان پوشش می دهد. روغن پونه کوهی به توقف اکسیداسیون لیپید در دانههای بو داده کمک میکند و ایجاد طعمهای ترش را به تأخیر میاندازد. روغن پونه کوهی علاوه بر حفظ کیفیت تخمه آفتابگردان، می تواند با کمک به رفع ناراحتی های گوارشی، بر سلامت انسان نیز تأثیر مثبت بگذارد.
نقل قول: روغن پونه کوهی ممکن است به ماندگاری بیشتر دانههای آفتابگردان کمک کند (2013، 13 دسامبر) بازیابی شده در 4 ژوئیه 2022 از https://phys.org/news/2013-12-oregano-oil-sunflower-seeds-longer.html
این برگه یا سند یا نوشته تحت پوشش قانون کپی رایت است. به غیر از هرگونه معامله منصفانه به منظور مطالعه یا تحقیق خصوصی، هیچ بخشی بدون اجازه کتبی قابل تکثیر نیست. محتوای مذکور فقط به هدف اطلاع رسانی ایجاد شده است.