“قیچی” پروتئین آفتابگردان خبرهای آفتابی را برای پزشکی ارائه می دهد


محققان دانشگاه های استرالیای غربی و کوئینزلند، مسیر تولیدی را که گل آفتابگردان برای ساختن یک حلقه پروتئینی فوق پایدار از آن استفاده می کند، کشف کرده اند.

“روشی که AEP این کار را انجام می‌دهد واقعا جالب است. آنزیم‌ها می‌توانند واکنش‌ها را در هر دو جهت تسریع کنند، اما بسیاری از واکنش‌ها فقط به یک سمت می‌روند. برای مثال، ایجاد پیوند پروتئینی نیاز به انرژی دارد و برای اینکه این دو قطعه به هم نزدیک شوند. بنابراین بسیار آسان‌تر است. برای آنزیمی که پروتئین ها را برش می دهد تا به آنها بپیوندد.”

مطالعه “Macrocyclisation پپتید توسط یک اندوپروتئاز دو عملکردی” توسط شورای تحقیقات استرالیا پشتیبانی شد.


گنج دفن شده باستانی که در دانه های دیزی یافت شد


اطلاعات بیشتر:
ماکروسیکل‌سازی پپتید توسط یک اندوپروتئاز دو عملکردی، شیمی و زیست شناسی، در دسترس آنلاین 7 مه 2015، ISSN 1074-5521، dx.doi.org/10.1016/j.chembiol.2015.04.010

ارائه شده توسط دانشگاه استرالیای غربی

آنها این آنزیم غیرمعمول را در یک گیاه معمولی، آفتابگردان یافتند.

این مطالعه یک شبه منتشر شد و روی جلد شماره ماه مه مجله بین المللی Chemistry & Biology منتشر شد. این مقاله نشان می دهد که چگونه آنزیم AEP (ASPARAGINYL ENDO-PEPTIDASE) برای ایجاد یک پروتئین دایره ای کوچک در دانه های آفتابگردان مورد نیاز است.

با استفاده از پروتئین‌های مصنوعی که مولکول اصلی پروتئینی شبیه دارو را از دانه‌های آفتابگردان تقلید می‌کنند، تیم به رهبری UWA کشف کرده‌اند که برخی از آنزیم‌های AEP می‌توانند «رشته» مولکولی مادر را به یک حلقه پروتئینی کوچک و پایدار «مانند دستبند» تبدیل کنند. آنها همچنین یک مسیر تخریب‌کننده را کشف کردند که هرگونه پردازش نادرست را پاک می‌کند و این فرآیند را در دانه‌های آفتابگردان 100 درصد کارآمد می‌کند.

نشان داده شده است که آنزیم در قلب سنتز، AEP، توانایی دومی را ایجاد کرده است – نه تنها AEP می‌تواند پروتئین‌ها را برش دهد، بلکه برخی از آنها نیز توانایی غیرمعمولی برای اتصال آنها به یکدیگر دارند.

اگرچه این کار با ارائه درک چگونگی تثبیت پروتئین ها توسط ماشین آلات پروتئینی مورد توجه محققان است، اما همچنین نقطه شروعی برای ساخت آنزیم های سفارشی است که می توانند پروتئین ها را به یکدیگر متصل کنند.

اکنون ما ناامید هستیم که بدانیم دقیقاً چه تغییراتی در AEP به آن اجازه انجام این واکنش را داده است زیرا با نگاه کردن به ترتیب آن، شما فقط انتظار دارید که این AEP پیوند دهنده مانند هر پروتئین برش دهنده دیگری باشد.

“واکنش در واقع بستن نیست زیرا انرژی برای آن از بریدن همزمان حاصل می شود. این یک لقمه است، اما ما آن را یک واکنش ترانس پپتیداسیون درون مولکولی وابسته به شکاف می نامیم، که اساساً به معنای برش و واکنش بستن در زمان وقوع است. پروفسور جاشوا میلن گفت: همین زمان باعث ایجاد پیوند حیاتی می شود.

نقل قول: «قیچی» پروتئین آفتابگردان اخبار آفتابی برای پزشکی ارائه می دهد (2015، 8 مه) بازیابی شده در 3 ژوئیه 2022 از https://phys.org/news/2015-05-sunflower-protein-scissors-sunny-news.html

نویسنده ارشد UWA گفت: «شما می‌توانید آنزیم‌های AEP را در همه گیاهانی که از گیاهان در برابر عوامل بیماری‌زا و پروتئین‌های ذخیره‌سازی دانه‌های بالغ دفاع می‌کنند، پیدا کنید، اما به نظر می‌رسد AEP در آفتابگردان برای تولید یک پپتید حلقوی کوچک که فکر می‌کنیم از دانه‌ها در برابر حشرات محافظت می‌کند، تخصص داشته باشد». دکتر کالیا برنات لوین

این برگه یا سند یا نوشته تحت پوشش قانون کپی رایت است. به غیر از هرگونه معامله منصفانه به منظور مطالعه یا تحقیق خصوصی، هیچ بخشی بدون اجازه کتبی قابل تکثیر نیست. محتوای مذکور فقط به هدف اطلاع رسانی ایجاد شده است.





منبع

دانشمندان یک آنزیم برش دهنده پروتئین خارق العاده را کشف کرده اند که همچنین برای چسباندن پروتئین ها به یکدیگر تکامل یافته است، یافته ای که ممکن است در تولید داروهای درمانی ارزشمند باشد.