انتخاب ژنومی، که به ایجاد سریع واریتههای محصول جدید کمک میکند، در 10 سال گذشته موضوع بسیار مورد بحث در سراسر جهان بوده است. توالی یابی DNA و ژنوتیپ گسترده برای به دست آوردن پروفایل های ژنتیکی محصولات به کار گرفته شده است. هنگامی که این پروفایل ها تجزیه و تحلیل و با داده های مزرعه مقایسه می شوند، به شناسایی نشانگرهای ژنتیکی برای صفات مورد علاقه کشاورزی و پیش بینی خواص و ارزش یک محصول بر اساس مشخصات ژنتیکی آن کمک می کنند.
“دلیلی که ما آفتابگردان را انتخاب کردیم این است که منبع اصلی چربی های گیاهی است و روسیه پیشروترین تامین کننده روغن آفتابگردان در جهان است. شما می توانید ترکیب اسیدهای چرب روغن را تغییر دهید – که تمرکز تحقیقات ما بود – برای بدست آوردن روغن هایی با روغن آفتابگردان. خواص مختلف مناسب برای برشته کردن، سس کردن یا مصارف صنعتی.” دکتر Skoltech. ریم گوبایف، یکی از نویسندگان دانشجو و مطالعه می گوید.
این پروژه تحقیقاتی طولانی مدت توسط یک تیم مشترک به رهبری فیلیپ خایتوویچ پروفسور Skoltech و با حضور دانشمندانی از Skoltech، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، موسسه تمام روسیه منابع ژنتیکی گیاهی Vavilov، و موسسه تحقیقات تمام روسیه Pustovoit انجام شده است. محصولات روغنی، که توسط پرورش دهندگان شرکت تولید کننده بذر آگروپلاسما همراه شده است.
این تیم به بررسی گونه هایی از دو بانک بزرگ ژن آفتابگردان روسیه و مجموعه آگروپلاسما پرداختند. تجزیه و تحلیل ژنتیکی آنها 601 خط آفتابگردان کشت شده را برای بررسی تنوع ژنتیکی در برابر مجموعه جهانی و مقایسه نتایج با آزمایشات شیمیایی روغن به دست آمده از این خطوط پوشش داد. تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک نشانگرهای ژنتیکی را نشان داد که می توانند به کنترل محتوای اسیدهای چرب روغن کمک کنند.
نقل قول: تجزیه و تحلیل ژنتیکی برای کمک به پیشبینی خواص روغن آفتابگردان (2021، 12 ژوئیه) در 28 ژوئن 2022 از https://phys.org/news/2021-07-genetic-analysis-sunflower-oil-properties.html بازیابی شده است.
“به لطف این پروژه، ما بینش های ارزشمندی به دست آورده ایم و تیمی از افراد همفکر ایجاد کرده ایم که علاقه مند به کمک به پرورش دهندگان برای معرفی ژنتیک در کارشان هستند. ما Oil Gene را تاسیس کرده ایم – این یک استارت آپ است که بر روی کارهای عملی تمرکز می کند و انتخاب ژنومی را ارائه می دهد. خدمات، “گوبایف اضافه می کند.
نشانگرهای ژنتیکی جدید گلوکوزینولات ها در کلزا ممکن است ترکیب روغن را بهبود بخشد
Alina I. Chernova و همکاران، ژنوتیپ و پروفایل لیپیدی 601 لاین آفتابگردان کشت شده، عوامل ژنتیکی جدیدی را در محتوای اسیدهای چرب روغن نشان می دهد. BMC Genomics (2021). DOI: 10.1186/s12864-021-07768-y
ارائه شده توسط موسسه علم و فناوری Skolkovo
این برگه یا سند یا نوشته تحت پوشش قانون کپی رایت است. به غیر از هرگونه معامله منصفانه به منظور مطالعه یا تحقیق خصوصی، هیچ بخشی بدون اجازه کتبی قابل تکثیر نیست. محتوای مذکور فقط به هدف اطلاع رسانی ایجاد شده است.